Hozzávalók
-
60 dkg csirkemell
-
8 db kicsi alma
-
30 dkg gomba
-
20 dkg joghurt
-
6 evokanal calvados
-
4 evokanal olivaolaj
Utasítás
Lépések
1
Kész
|
Kezdésnek feltesszük az olajat melegedni egy teflonedényben. Közben elővesszük a többi hozzávalót (almát, gombát, joghurtot, calvadost). Meghámozzuk és kicsumázzuk az almákat és fél centis karikákra vágjuk őket. A gombákat megmossuk és a túl nagy darabokat félbevágjuk |
2
Kész
|
Amikor az olaj már jó forró lett beledobjuk a csirkemellet, ha mindkét oldala szép barna, akkor kiszedjük egy tányérra. |
3
Kész
|
Miután a mellet kiszedtük, beletesszük az almakarikákat és pár percig sütjük őket, míg színt nem kapnak és meg nem puhulnak egy keveset. |
4
Kész
|
Ezután az alma megy a csirke mellé, s jöhet a gomba sütés. Mikor szépen megbarnultak, mindet visszatesszük az edénybe és hozzá adunk egy kis Calvados-t. Eztán egy szál gyufával meggyújtjuk. |
5
Kész
|
Lehetőleg ne az edény fölé hajolva gyújtsuk meg! Miután elalszik a láng, belekeverjük a joghurtot és 10-15 percig rotyogtatjuk, amíg a csirkemell teljesen megfő. Izlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Mikor kész, tálaljuk. |