1 0
Almás-gombás csirkemell

Megosztás a közösségi hálózatokon

A nyomtatót megoszthatja más hálózati felhasználókkal.

Hozzávalók

Adagok
60 dkg csirkemell
8 db kicsi alma
30 dkg gomba
20 dkg joghurt
6 evokanal calvados
4 evokanal olivaolaj

Táplálkozási információ

39g
Fehérje
19g
Zsír
30g
Szénhidrát
462k
Kalória
4g
Telített kövér
5g
élelmi rost
93mg
Koleszterin

Könyvjelző

Jelentkezzen be vagy Regisztráljon hogy Kedvelhesse a receptet vagy elmentse a Könyvjelzőhőz.

Almás-gombás csirkemell

Gasztronómia:
  • Mennyiség 4
  • Közepes

Hozzávalók

Irány:

Megosztom

Almás-gombás csirkemell

(Meglátogatott 31 alkalommal, 1 Látogatások ma)

Lépés megnevezése

1
Kész

Kezdésnek feltesszük az olajat melegedni egy teflonedényben. Közben elővesszük a többi hozzávalót (almát, gombát, joghurtot, calvadost). Meghámozzuk és kicsumázzuk az almákat és fél centis karikákra vágjuk őket. A gombákat megmossuk és a túl nagy darabokat félbevágjuk

2
Kész

Amikor az olaj már jó forró lett beledobjuk a csirkemellet, ha mindkét oldala szép barna, akkor kiszedjük egy tányérra.

3
Kész

Miután a mellet kiszedtük, beletesszük az almakarikákat és pár percig sütjük őket, míg színt nem kapnak és meg nem puhulnak egy keveset.

4
Kész

Ezután az alma megy a csirke mellé, s jöhet a gomba sütés. Mikor szépen megbarnultak, mindet visszatesszük az edénybe és hozzá adunk egy kis Calvados-t. Eztán egy szál gyufával meggyújtjuk.

5
Kész

Lehetőleg ne az edény fölé hajolva gyújtsuk meg! Miután elalszik a láng, belekeverjük a joghurtot és 10-15 percig rotyogtatjuk, amíg a csirkemell teljesen megfő. Izlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Mikor kész, tálaljuk.

Dietak1900

Recept Értékelése

Még nem értekelte senki a receptet, legyen Ön az első!
előző
Babgulyás
következő
Sajtos szűzérmék
előző
Babgulyás
következő
Sajtos szűzérmék

Add Your Comment