Hozzávalók
-
15 dkg tarkabab
-
60 dkg füstölt csülök
-
1 vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 nagy sárgarépa
-
1 zöldséggyökér
-
2 burgonya
-
1 evokanal olaj
-
1 evokanal liszt
-
1 teaskanal pirospaprika
-
2 cup tejföl
Utasítás
Lépések
1
Kész
|
A babot előző este megmossuk, és bő, hideg vízben beáztatjuk. A csülköt szintén megmossuk, és külön tálban azt is beáztatjuk. |
2
Kész
|
Másnap a húst megmossuk, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és a hússal együtt tiszta, hideg vízben feltesszük főni. Kb. másfél órát főzzük. |
3
Kész
|
Másnap a húst megmossuk, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és a hússal együtt tiszta, hideg vízben feltesszük főni. Kb. másfél órát főzzük. |
4
Kész
|
Hozzáadjuk a babot, a zöldségeket, és lassú tűzön további másfél órát főzzü |
5
Kész
|
A húst kivesszük, kicsontozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Visszatesszük a levesbe. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, és félrehúzzuk |
6
Kész
|
Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük a tejföllel, és a leveshez szűrjük. Összeforraljuk, és tálaljuk. |