• Home
  • Görög Mpougátsa Sütemény
3 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 l Tej
300g cukor
20ml citrom leve 1/2 citrom
90g tojás 3
8g Vaníliás cukor 1
100g Búzadara
50g Vaj
850g leveles tészta

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Görög Mpougátsa Sütemény

Features:
    Cuisine:

    Egy finom sütemény amit reggel esznek görögországban

    • Serves 8
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    Egy finom görög sütemény amit reggel esznek Görögországban

    Steps

    1
    Done

    Előmelegítjük a sütőt - ha légkeveréses a sütőnk azt a fokozatot használjuk - 180C fokra.

    2
    Done

    A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket egy nagy keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a kockákra vágott vajat és elkezdjük robotgéppel vagy kézi habverővel felverni őket.

    3
    Done

    A tojásfehérjéhez adjuk a különválasztott tojássárgákat, a búzadarát, a vaníliás cukrot vagy vanília aromát, egy citrom kifacsart levét. Robotgéppel vagy kézi habverővel átdolgozzuk.

    4
    Done

    A tejet egy főzőedénybe öntjük és hozzáadjuk a robotgéppel vagy kézi habverővel átdolgozott tojásos krémalapot.

    5
    Done

    Lassú tűzön gyakori kevergetés mellett sűrű krémet főzzük.

    6
    Done

    Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki. Óvatosan mozdulatokkal ráhelyezzük a leveles tészta lapot. Ráöntjük a krémet a tészta lapra és egyenletesen eloszlatjuk azon.

    7
    Done

    A második leveles tészta lapot óvatos mozdulatokkal a krémre helyezzük. A leveles tészta végét behajtjuk.

    8
    Done

    Előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

    9
    Done

    Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Dietak1900

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Töltött paradicsom sárgarépával
    previous
    Töltött paradicsom sárgarépával

    Add Your Comment