Hozzávalók
-
1500g víz6 csésze
-
1/2 kg darálthús
-
3g gerezd fokhagyma1
-
34g petrezselyem
-
100g tojás2 tojás
-
40g liszt2 evőkanálnyi
-
15g ízesítő kocka húsételekhez1 db
-
240g sűrített paradicsom1 csésze
-
30g rizs3 evőkanál
Utasítás
Lépések
1
Kész
|
Egy főzőedényben öntünk a vízet, a sűrített paradicsomot, az ízesítő kockát és összeforraljuk mindezt. |
2
Kész
|
A darálthúshoz adjuk a szétnyomott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyem felét és egy tojást. Sózzuk és borsozzuk. Összedolgozzuk a kezünk segítségével az alapanyagokat és kisebb gombócokat formázunk belőle. |
3
Kész
|
Lisztbe forgatjuk a kis gombócokat és a tűzőn lévő paradicsomos főzőlébe helyezzük őket. |
4
Kész
|
40-50 percig főzzük a gombócokat a főzőlében majd 8 perccel a főzési idő vége előtt rizst adunk hozzá. |
5
Kész
|
Egy kisebb edényben a másik tojást elkeverjük a liszttel, a petrezselyem megmaradt részével és egy annyi főzőlével hogy szósz állagú legyen. A főzési idő elérésekor lekapcsoljuk a tűzről az ételt és hűlni hagyjuk. Ha 60 fokra lehűlt, hozzáadjuk a tojásos - petrezselymes szószt. |