1 0
Magyaros burgonyaleves

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
50 dkg burgonya
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 piros húsú paprika
15 dkg zparaszt kolbás
1 evokanal sütőmargarin
1 teaskanal pirospaprika
1 evokanal ételízesítő
4 dl vízzel

Nutritional information

12g
Fehérjé
17g
Zsír
30g
Szénhidrát
322k
Kalória
6.3g
Telített kövér
4.2g
élelmi rost
25mg
Koleszterin

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Magyaros burgonyaleves

Cuisine:
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Magyaros burgonyaleves

 

Steps

1
Done

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi 10 percig főzzük.

2
Done

A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, és vékony karikára szeleteljük.

3
Done

A margarint lábasban felhevítjük, és kevergetve kb. 10 percig pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát és a paprikát.

4
Done

Megszórjuk a pirospaprikával, az ételízesítővel, felöntjük kb. 4 dl vízzel és felforraljuk.

5
Done

Amikor felforrt hozzáöntjük a burgonyát levével együtt, sóval, borssal ízesítjük, és kb. még 5 percig főzzük.

6
Done

Beletesszük a kolbászkarikákat, és további 5 percig rotyogtatjuk. Levesszük a tűzről, és azonnal forrón tálaljuk.

Dietak1900

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Frankfurti leves
next
Tárkonyos csirkeraguleves
previous
Frankfurti leves
next
Tárkonyos csirkeraguleves

Add Your Comment