Hozzávalók
-
1g feketebors
-
1g só
-
12g petrezselyem
-
30g olivaolaj
-
45g vöröshagyma
-
50g teljes kiőrlésű kenyér
-
60g almaecet
-
160g burgonya
-
250g paradicsom
-
500g Okramélyfagyasztott vagy friss
Utasítás
Lépések
1
Kész
|
Ha az okra(bámia) friss akkor megmossuk alaposan és a felső zöldes részét eltávolítjuk óvatosan. A már megtisztított és megmosott zöldséget egy edénybe helyezzük és meglocsoljuk az almaecettel, egy kis vízzel és sózzuk majd 20 percre állni hagyjuk. |
2
Kész
|
A burgonyát megmossuk és a héjával együtt közepes kockákra felvágjuk. A paradicsomot megmossuk és egy nagyobb lyukú reszelőn dinszteljük. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk ahogy a vöröshagymát is. A fejessalátát és a teljes kiőrlésű kenyeret felszeleteljük közepes kockákra. |
3
Kész
|
Egy tepsibe helyezzük az okrát(bámia) majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a dinsztelt paradicsomot, a felaprított petrezselymet és vöröshagymát, az apróra vágott teljes kiőrlésű kenyeret és a fejessalátát. Meglocsoljuk bőségesen olívaolajjal, annyi vízet adunk hozzá hogy éppen ellepje a zöldségeket. Sózzuk és borsozzuk. |
4
Kész
|
Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük amíg a víz elpárolog. Ha szükséges, a sütés közben az elpárolgott vízet pótoljuk. |