• Címlap
  • Paradicsomos marhahús gombócok mozzarella sajttal
1 0
Paradicsomos marhahús gombócok mozzarella sajttal

Megosztás a közösségi hálózatokon

A nyomtatót megoszthatja más hálózati felhasználókkal.

Hozzávalók

Kedvezmény
5 dkg darált marhahús
szál újhagyma
gerezd fokhagyma
2 teaskanal friss kakukkfű
3 dkg paradicsom
1 evokanal vörösbor
1 teaskanal pirospaprika
5 dkg mozzarella sajt
0.5 evokanal olivaolaj
bors

Táplálkozási információ

27g
Fehérjék
33g
Kövér
43g
Szénhidrátok
12.5g
Telített kövér
12g
élelmi rost
544K
Kalória

Könyvjelző

Be kell jelentkezned jelentkezned vagy Regisztráció Könyvjelzőként/Kedveli ezt a tartalmat.

Paradicsomos marhahús gombócok mozzarella sajttal

Gasztronómia:
  • Mennyiség 1
  • Közepes

Hozzávalók

Irány:

Paylaş

Paradicsomos marhahús gombócok mozzarella sajttal

(Meglátogatott 16 alkalommal, 1 Látogatások ma)

Lépés megnevezése

1
Kész

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A húst, a hagymát, a fokhagymát, a sót és a borsot alaposan összegyúrjuk, és 10 kis gombócot csinálunk belőle. A 2-3 paradicsomról a héját lehúzzuk, és a magját kiszedjük.

2
Kész

Paradicsom kopasztás: Odateszünk egy fazékban vizet forrni. Egy kerek mozdulattal kiszedjük a paradicsom torzsát s a tetejükre teszünk egy kereszt alakú vágást. Ha a víz felforr, beledobjuk a paradicsomokat. A forró vízben maximum 2 percig legyenek, amíg nem látszik rajtuk, hogy lötyög a héjuk. Egy kanállal kiszedjük és hideg vízbe tesszük. Itt gyorsan lehűlnek, és letudjuk könnyedén húzni a héjukat. Az immár meztelen paradicsomokat felnégyeljük, kibelezzük és felaprítjuk.

3
Kész

1 evőkanál olívaolajat felhevítünk, és beletesszük a gombócokat. Sütjük 3-4 percig, miközben folyamatosan forgatjuk, hogy ne ragadjanak le

4
Kész

Közben szépen megbarnulnak. Hozzáadjuk a paradicsomot,a kakukkfüvet, 1-2 evőkanál bort, sót, borsot és 1 teáskanál pirospaprikát, majd lassú tűzön, fedő alatt pároljuk 15-20 percig, hogy a gombócok átfőjenek. A gombócokat a paradicsomos szósszal egy tűzálló tányérra tesszük.

5
Kész

Ezután teszünk mindegyik gombócra egy kis kerek mozzarella karikát. Ha ezzel megvagyunk, visszatesszük a sütőbe, míg a sajt rá nem olvad. Rizzsel, vagy párolt zöldséggel tálaljuk.

Dietak1900

Recept Értékelés

Még nincs értékelés erre a receptre, az alábbi űrlap segítségével írjuk meg a felülvizsgálat
előző
Sajtos szűzérmék
következő
Csőben sült sajtos burgonya
előző
Sajtos szűzérmék
következő
Csőben sült sajtos burgonya

Add Your Comment