Hozzávalók
-
2 egész csirkemellfilé
-
3 evokanal olaj
-
3 sárgarépa
-
2 fehérrépa
-
1 kisebb darab karalabé
-
1 kisebb zeller
-
1 jó nagy fej vöröshagyma
-
30 dkg zöldborsó
-
1 evokanal tárkony
-
1 dl főzőtejszín
-
1 citrom leve
-
4 erőleveskocka
-
3 evokanal etrezselyem
Utasítás
Lépések
1
Kész
|
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk. |
2
Kész
|
A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel. |
3
Kész
|
Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez. |
4
Kész
|
Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk. |
5
Kész
|
Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele. Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét. |