Hozzávalók
-
700gr tengeri keszeg35-40 dkg. darabja
-
200gr paradicsom1 közepes méretű
-
150gr tök1 közepes méretű
-
50gr sárgarépa1/2 közepes méretű
-
50gr újhagyma
-
30gr kevés zeller2 evőkanálnyi
-
2gr babérlevél
-
10gr kevés zeller
-
5gr reszelt citromhéj1/2 kiskanálnyi
-
30gr citrom leve1/2 nagyobb citrom
-
2gr só
-
2gr bors
Utasítás
Lépések
1
Kész
|
|
2
Kész
|
Megmossuk a halakat és megtisztítjuk a külső részüket egy késsel, majd sóval és frissen őrölt borssal bekenjük. Alumínium fóliát vagy sütőpapírt a halak méreténél nagyobbra vágunk (később bele tudjuk csomagolni a halakat)és rájuk helyezzük a tengeri keszegeket egy tepsiben. |
3
Kész
|
|
4
Kész
|
|
5
Kész
|
A megmaradt zöldséget a halakra helyezzük, olívaolajjal meglocsoljuk majd az alumínium fóliával vagy a sütőpapírral (amin fekszenek) óvatosan becsomagoljuk őket batyúként. Előmelegített sütőben 180 fokon 60 percen át sütjük. Forrón tálaljuk az alumínium fóliás/sütőpapíros batyúkat. Ízlés szerint meg lehet locsolni citromleves-olívaolajjal a tengeri keszegeket. |