Hozzávalók
-
1g só
-
1g feketebors
-
2g fokhagyma
-
5g olivaolaj
-
15g friss petrezselyem
-
33g Basmati fehér rizs
-
45g vöröshagyma
-
80g sárgarépa
-
450g friss paradicsom
Utasítás
Lépések
1
Kész
|
Levágjuk a paradicsom felső részét - ahol a zöld csuma rész is található - és félreteszük. Egy kanál segítségével finoman kikanalazzuk egy edénybe a paradicsom belsejét . |
2
Kész
|
Egy serpenyőben vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pirítunk majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. |
3
Kész
|
Továbbá adunk hozzá apróra vágott petrezselymet, a fehér Basmati rizst, a paradicsom belső tartalmát és sózzuk-borsozzuk. Összekeverjük az összes hozzávalót és alacsony lángon főzzük. |
4
Kész
|
A paradicsomokat sorba rendezzük egy tűzálló edénybe vagy tepsibe, majd megtöltjük őket egyenként a paradicsomos - rizses töltelékkel. A végén felrakjuk a levágott csumás felső részt. |
5
Kész
|
A tepsit vagy tűzálló edényt annyi vízzel töltjük meg, hogy a falának a felét érje el. Sütőbe helyezzük az ételt és alacsony hőfokon készre sütjük. |