Bableves

Brief Description

Bableves ( Kalória: 219,25 kcal )

Ingredients

  • 1 dkg só
  • 5 dkg zellergumo és annak a zöld levele
  • 5 dkg olivaolaj
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 42 dkg fejtett bab
  • 65 dkg paradicsom

Ready in

Difficulty

6/10

10

Makes / Serves

Nutritional Facts

protein10,39g
calories219,25 kcal
fat5,83 g
carbohydrates31,98 g

Directions

1. Az előző este beáztatott babot kuktában ( ha lehetőségünk van kuktában elkészíteni az ételt) helyezzük és fedő nélkül 5-10 percig főzzük, majd kiöntjűk a főzéshez használt vízet.
2. Annyi vízet öntünk a babhoz hogy teljesen ellepje és feltesszük főni újra.
3. Lezárjuk a kuktát a fedővel együtt és addig főzük benne a babot amég a kukta szelepje megemelkedik. Ha megemelkedett a szelep, kisebb lángra kapcsolunk és folytatjuk a főzést 15-20 percig.
4. Apróra vágjuk a vöröshagymát, a petrezselymet és a zellert. A sárgarépát és a paradicsomot felkarikázzuk.
5. Olivaolajat öntünk egy lábosba és ráöntjük az apróra vágott vöröshagymát.
6. Ha üvegesre pírult a vöröshagyma hozzáadjuk a felkarikázott paradicsomot(meghámozott) és sárgarépát, a paradicsomsűrítményt, az apróra vágott zeller leveleket, majd sózuk és egy pici cukrot adunk hozzá.
7. Felöntjűk vízzel majd forrni hagyjuk. Egy sárgarépát kiveszünk és megkóstoljuk azért hogy megbizonyosodjunk arról hogy elkészült az étel.
8. A paradicsomos-sárgarépás szószt a babhoz adjuk.

You May Also Like These Recipes

Recipe Written by

admin

admin

Discussions:

One comment

Write a Reply or Comment: