Paradicsomos Babfőzelék

Brief Description

Paradicsomos Babfőzelék (Kalória: 318,78 kcal)

Ingredients

  • 0,1 dkg só
  • 0,1 dkg fekete bors
  • 0,1 dkg pirospaprika
  • 1,8 dkg zeller levél
  • 4,8 dkg gramm olivaolaj
  • 12,5 dkg sárgarépa
  • 17,5 dkg paradicsomsürítmény
  • 21,5 dkg paradicsom
  • 42,0 dkg nagyszemű bab nyersen
  • 6,3 dkg hagyma

Ready in

Difficulty

7/10

6

Makes / Serves

Nutritional Facts

protein15,13g
calories318,78kcal
fat8,45g
carbohydrates46,53g

Directions

1. A nyers babot egy lábasba helyezzük és vízet öntünk rá ami ellepi a tetejét. 5 percre a tűzre rakjuk amin felforraljuk.
2. A forralásból megmaradt vízet kiöntjük és felöntjük a babot tiszta vízzel.
3. Közben megpucoljuk a sárgarépát és felvágjuk közepes méretű karikákra. A vöröshagymát és a zeller leveleit felvágjuk nagyobb darabokra.
4. Második alkalommal öntjűk ki a vízet amiben a babot főztük és újra tiszta vízzel öntjük fel. A lábasra fedőt helyezük és főzzük tovább.
5. Egy másik lábasban az olivaolajat megmelegítjük és a vöröshagymát megpíritjuk rajta. A továbbiakban hozzáadjuk a felvágott paradicsomot és összekeverjük jól a hozzávalókat. 3-4 percen át főzzük lassú tűzőn.
6. Hozzáadjuk a paradicsomsürítményt,a pirospaprikát, a fekete borsot, a zeller levekelet, sót és vízet. Folytatjuk a főzést közepes tűzőn.
7. Kiemelünk egy sárgarépát, félbevágjuk. Ha puha azt jelenti hogy elkészült a paradicsomos szószunk.
8. Amikor megduzzadnak és megpuhulnak a babok (1,3 -2 óra a gyorsabb főzés mellett ha már estétől beáztatuk a babot).
9. Egy 32 cm átmérőjű tepsibe öntjük a megfőtt babot a főzőlével és a paradicsomos szósszal együtt, és jól összekeverjük. Ha a paradicsomos babot nem lepi el a víz a tepsiben, hozzáöntünk vízet hogy elfedje.
10. Előmelegített sütőbe rakjuk, 1800C-on levegő keveréses programon 20-30 percig sütjűk amég elpárolog az éteből a víz tartalom.

You May Also Like These Recipes

Recipe Written by

admin

admin

Discussions:

One comment

Write a Reply or Comment: