1 0
Almás-gombás csirkemell

Share it on your social network:

Vagy egyszerűen kimásolhatja és megoszthatja ezt az URL

Hozzávalók

Az adagok beállítása:
60 dkg csirkemell
8 db kicsi alma
30 dkg gomba
20 dkg joghurt
6 evokanal calvados
4 evokanal olivaolaj

Tápanyag-információ

39g
Fehérje
19g
Zsír
30g
Szénhidrát
462k
Kalória
4g
Telített kövér
5g
élelmi rost
93mg
Koleszterin

Könyvjelző ezt a receptet

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Almás-gombás csirkemell

Konyha
  • Szolgál 4
  • Közepes

Hozzávalók

Utasítás

Részvény

Almás-gombás csirkemell

Lépések

1
Kész

Kezdésnek feltesszük az olajat melegedni egy teflonedényben. Közben elővesszük a többi hozzávalót (almát, gombát, joghurtot, calvadost). Meghámozzuk és kicsumázzuk az almákat és fél centis karikákra vágjuk őket. A gombákat megmossuk és a túl nagy darabokat félbevágjuk

2
Kész

Amikor az olaj már jó forró lett beledobjuk a csirkemellet, ha mindkét oldala szép barna, akkor kiszedjük egy tányérra.

3
Kész

Miután a mellet kiszedtük, beletesszük az almakarikákat és pár percig sütjük őket, míg színt nem kapnak és meg nem puhulnak egy keveset.

4
Kész

Ezután az alma megy a csirke mellé, s jöhet a gomba sütés. Mikor szépen megbarnultak, mindet visszatesszük az edénybe és hozzá adunk egy kis Calvados-t. Eztán egy szál gyufával meggyújtjuk.

5
Kész

Lehetőleg ne az edény fölé hajolva gyújtsuk meg! Miután elalszik a láng, belekeverjük a joghurtot és 10-15 percig rotyogtatjuk, amíg a csirkemell teljesen megfő. Izlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Mikor kész, tálaljuk.

Dietak1900

Recept vélemények

Erről a receptről még nincsenek vélemények, írd meg véleményedet az alábbi űrlapon
előző
Babgulyás
következő
Sajtos szűzérmék
előző
Babgulyás
következő
Sajtos szűzérmék

Megjegyzés hozzáadása