1 0
Almás-gombás csirkemell

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
60 dkg csirkemell
8 db kicsi alma
30 dkg gomba
20 dkg joghurt
6 evokanal calvados
4 evokanal olivaolaj

Nutritional information

39g
Fehérje
19g
Zsír
30g
Szénhidrát
462k
Kalória
4g
Telített kövér
5g
élelmi rost
93mg
Koleszterin

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Almás-gombás csirkemell

Cuisine:
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Almás-gombás csirkemell

Steps

1
Done

Kezdésnek feltesszük az olajat melegedni egy teflonedényben. Közben elővesszük a többi hozzávalót (almát, gombát, joghurtot, calvadost). Meghámozzuk és kicsumázzuk az almákat és fél centis karikákra vágjuk őket. A gombákat megmossuk és a túl nagy darabokat félbevágjuk

2
Done

Amikor az olaj már jó forró lett beledobjuk a csirkemellet, ha mindkét oldala szép barna, akkor kiszedjük egy tányérra.

3
Done

Miután a mellet kiszedtük, beletesszük az almakarikákat és pár percig sütjük őket, míg színt nem kapnak és meg nem puhulnak egy keveset.

4
Done

Ezután az alma megy a csirke mellé, s jöhet a gomba sütés. Mikor szépen megbarnultak, mindet visszatesszük az edénybe és hozzá adunk egy kis Calvados-t. Eztán egy szál gyufával meggyújtjuk.

5
Done

Lehetőleg ne az edény fölé hajolva gyújtsuk meg! Miután elalszik a láng, belekeverjük a joghurtot és 10-15 percig rotyogtatjuk, amíg a csirkemell teljesen megfő. Izlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Mikor kész, tálaljuk.

Dietak1900

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Babgulyás
next
Sajtos szűzérmék
previous
Babgulyás
next
Sajtos szűzérmék

Add Your Comment