Hozzávalók
-
75 dkg avanyú apró káposzta
-
50 dkg sertéslapocka
-
3 dl tejföl
-
1 vöröshagyma
-
1 dl fűszeres paradicsomlé (ketchup)
-
2 evokanal olaj
-
1 nagy csokor kapor (vagy 1 evőkanál szárított kapor)
-
1 teaskanal csombor
-
1 szerint törött fekete
-
1 só
-
1 zöldpaprika
-
1 paradicsom
Utasítás
Lépések
1
Kész
|
Előkészítjük a cserépedényt vagy a tűzálló tálat és a húst féltenyérnyi darabokra szeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd a felhevített olajon üvegesre pároljuk |
2
Kész
|
A hússzeleteket hirtelen, erős tűzön átsütjük. |
3
Kész
|
A tál aljára terítünk egy réteg káposztát. |
4
Kész
|
Megsózzuk, csomborral, finomra vágott kaporral és törött borssal meghintjük. Erre néhány hússzeletet borítunk, ezt is sózzuk és borsozzuk, majd paradicsomlevet csorgatunk rá. Ezt a fonnyasztott hagyma követi, a következő réteg a káposzta, ismét a fűszerek, a hús stb. A tetejére káposztának kell kerülnie. |
5
Kész
|
Tejfölös paradicsomlével nyakon öntjük, és a forró sütőben 2 óra hosszat lefedve sütjük. (Ha cserépedényben készítik, akkor kis lángon süssék 3 órán keresztül, és a sütést hideg sütőben kezdjék.) |
6
Kész
|
Tálaláskor megrakjuk a szeletekre vágott paprikával és paradicsommal. Ki-ki izlés szerint tejfölözi a saját adagját. |