1 0
Brassói rakott káposzta

Share it on your social network:

Vagy egyszerűen kimásolhatja és megoszthatja ezt az URL

Tápanyag-információ

26g
Fehérje
30g
Zsír
20g
Szénhidrát
434k
Kalória
0.2g
Telített kövér
8.8g
élelmi rost
5.3g
cukor
93mg
Koleszterin

Könyvjelző ezt a receptet

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Brassói rakott káposzta

Konyha
  • Szolgál 4
  • Közepes

Hozzávalók

Utasítás

Részvény

Brassói rakott káposzta

Lépések

1
Kész

Előkészítjük a cserépedényt vagy a tűzálló tálat és a húst féltenyérnyi darabokra szeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd a felhevített olajon üvegesre pároljuk

2
Kész

A hússzeleteket hirtelen, erős tűzön átsütjük.

3
Kész

A tál aljára terítünk egy réteg káposztát.

4
Kész

Megsózzuk, csomborral, finomra vágott kaporral és törött borssal meghintjük. Erre néhány hússzeletet borítunk, ezt is sózzuk és borsozzuk, majd paradicsomlevet csorgatunk rá. Ezt a fonnyasztott hagyma követi, a következő réteg a káposzta, ismét a fűszerek, a hús stb. A tetejére káposztának kell kerülnie.

5
Kész

Tejfölös paradicsomlével nyakon öntjük, és a forró sütőben 2 óra hosszat lefedve sütjük. (Ha cserépedényben készítik, akkor kis lángon süssék 3 órán keresztül, és a sütést hideg sütőben kezdjék.)

6
Kész

Tálaláskor megrakjuk a szeletekre vágott paprikával és paradicsommal. Ki-ki izlés szerint tejfölözi a saját adagját.

Dietak1900

Recept vélemények

Erről a receptről még nincsenek vélemények, írd meg véleményedet az alábbi űrlapon
előző
Zöldséges hal
következő
Babgulyás
előző
Zöldséges hal
következő
Babgulyás

Megjegyzés hozzáadása