Hozzávalók
-
1 l Tej
-
300g cukor
-
20ml citrom leve1/2 citrom
-
90g tojás3
-
8g Vaníliás cukor1
-
100g Búzadara
-
50g Vaj
-
850g leveles tészta
Utasítás
Lépések
1
Kész
|
Előmelegítjük a sütőt - ha légkeveréses a sütőnk azt a fokozatot használjuk - 180C fokra. |
2
Kész
|
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket egy nagy keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a kockákra vágott vajat és elkezdjük robotgéppel vagy kézi habverővel felverni őket. |
3
Kész
|
A tojásfehérjéhez adjuk a különválasztott tojássárgákat, a búzadarát, a vaníliás cukrot vagy vanília aromát, egy citrom kifacsart levét. Robotgéppel vagy kézi habverővel átdolgozzuk. |
4
Kész
|
A tejet egy főzőedénybe öntjük és hozzáadjuk a robotgéppel vagy kézi habverővel átdolgozott tojásos krémalapot. |
5
Kész
|
Lassú tűzön gyakori kevergetés mellett sűrű krémet főzzük. |
6
Kész
|
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki. Óvatosan mozdulatokkal ráhelyezzük a leveles tészta lapot. Ráöntjük a krémet a tészta lapra és egyenletesen eloszlatjuk azon. |
7
Kész
|
A második leveles tészta lapot óvatos mozdulatokkal a krémre helyezzük. A leveles tészta végét behajtjuk. |
8
Kész
|
Előmelegített sütőben 40 percig sütjük. |
9
Kész
|
Porcukorral megszórva tálaljuk. |