1 0
Magyaros burgonyaleves

Share it on your social network:

Vagy egyszerűen kimásolhatja és megoszthatja ezt az URL

Hozzávalók

Az adagok beállítása:
50 dkg burgonya
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 piros húsú paprika
15 dkg zparaszt kolbás
1 evokanal sütőmargarin
1 teaskanal pirospaprika
1 evokanal ételízesítő
4 dl vízzel

Tápanyag-információ

12g
Fehérjé
17g
Zsír
30g
Szénhidrát
322k
Kalória
6.3g
Telített kövér
4.2g
élelmi rost
25mg
Koleszterin

Könyvjelző ezt a receptet

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Magyaros burgonyaleves

Konyha
  • Szolgál 4
  • Közepes

Hozzávalók

Utasítás

Részvény

Magyaros burgonyaleves

 

Lépések

1
Kész

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi 10 percig főzzük.

2
Kész

A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, és vékony karikára szeleteljük.

3
Kész

A margarint lábasban felhevítjük, és kevergetve kb. 10 percig pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát és a paprikát.

4
Kész

Megszórjuk a pirospaprikával, az ételízesítővel, felöntjük kb. 4 dl vízzel és felforraljuk.

5
Kész

Amikor felforrt hozzáöntjük a burgonyát levével együtt, sóval, borssal ízesítjük, és kb. még 5 percig főzzük.

6
Kész

Beletesszük a kolbászkarikákat, és további 5 percig rotyogtatjuk. Levesszük a tűzről, és azonnal forrón tálaljuk.

Dietak1900

Recept vélemények

Erről a receptről még nincsenek vélemények, írd meg véleményedet az alábbi űrlapon
előző
Frankfurti leves
következő
Tárkonyos csirkeraguleves
előző
Frankfurti leves
következő
Tárkonyos csirkeraguleves

Megjegyzés hozzáadása