Hozzávalók
-
50 dkg burgonya
-
1 vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 piros húsú paprika
-
15 dkg zparaszt kolbás
-
1 evokanal sütőmargarin
-
1 teaskanal pirospaprika
-
1 evokanal ételízesítő
-
4 dl vízzel
Utasítás
Lépések
1
Kész
|
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi 10 percig főzzük. |
2
Kész
|
A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, és apró kockára vágjuk. A kolbász héját lehúzzuk, és vékony karikára szeleteljük. |
3
Kész
|
A margarint lábasban felhevítjük, és kevergetve kb. 10 percig pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. |
4
Kész
|
Megszórjuk a pirospaprikával, az ételízesítővel, felöntjük kb. 4 dl vízzel és felforraljuk. |
5
Kész
|
Amikor felforrt hozzáöntjük a burgonyát levével együtt, sóval, borssal ízesítjük, és kb. még 5 percig főzzük. |
6
Kész
|
Beletesszük a kolbászkarikákat, és további 5 percig rotyogtatjuk. Levesszük a tűzről, és azonnal forrón tálaljuk. |