• Kezdőlap
  • Paradicsomos marhahús gombócok mozzarella sajttal
1 0
Paradicsomos marhahús gombócok mozzarella sajttal

Share it on your social network:

Vagy egyszerűen kimásolhatja és megoszthatja ezt az URL

Hozzávalók

Az adagok beállítása:
5 dkg darált marhahús
szál újhagyma
gerezd fokhagyma
2 teaskanal friss kakukkfű
3 dkg paradicsom
1 evokanal vörösbor
1 teaskanal pirospaprika
5 dkg mozzarella sajt
0.5 evokanal olivaolaj
bors

Tápanyag-információ

27g
Fehérjék
33g
Kövér
43g
Szénhidrátok
12.5g
Telített kövér
12g
élelmi rost
544K
Kalória

Könyvjelző ezt a receptet

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Paradicsomos marhahús gombócok mozzarella sajttal

Konyha
  • Szolgál 1
  • Közepes

Hozzávalók

Utasítás

Részvény

Paradicsomos marhahús gombócok mozzarella sajttal

Lépések

1
Kész

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A húst, a hagymát, a fokhagymát, a sót és a borsot alaposan összegyúrjuk, és 10 kis gombócot csinálunk belőle. A 2-3 paradicsomról a héját lehúzzuk, és a magját kiszedjük.

2
Kész

Paradicsom kopasztás: Odateszünk egy fazékban vizet forrni. Egy kerek mozdulattal kiszedjük a paradicsom torzsát s a tetejükre teszünk egy kereszt alakú vágást. Ha a víz felforr, beledobjuk a paradicsomokat. A forró vízben maximum 2 percig legyenek, amíg nem látszik rajtuk, hogy lötyög a héjuk. Egy kanállal kiszedjük és hideg vízbe tesszük. Itt gyorsan lehűlnek, és letudjuk könnyedén húzni a héjukat. Az immár meztelen paradicsomokat felnégyeljük, kibelezzük és felaprítjuk.

3
Kész

1 evőkanál olívaolajat felhevítünk, és beletesszük a gombócokat. Sütjük 3-4 percig, miközben folyamatosan forgatjuk, hogy ne ragadjanak le

4
Kész

Közben szépen megbarnulnak. Hozzáadjuk a paradicsomot,a kakukkfüvet, 1-2 evőkanál bort, sót, borsot és 1 teáskanál pirospaprikát, majd lassú tűzön, fedő alatt pároljuk 15-20 percig, hogy a gombócok átfőjenek. A gombócokat a paradicsomos szósszal egy tűzálló tányérra tesszük.

5
Kész

Ezután teszünk mindegyik gombócra egy kis kerek mozzarella karikát. Ha ezzel megvagyunk, visszatesszük a sütőbe, míg a sajt rá nem olvad. Rizzsel, vagy párolt zöldséggel tálaljuk.

Dietak1900

Recept vélemények

Erről a receptről még nincsenek vélemények, írd meg véleményedet az alábbi űrlapon
előző
Sajtos szűzérmék
következő
Csőben sült sajtos burgonya
előző
Sajtos szűzérmék
következő
Csőben sült sajtos burgonya

Megjegyzés hozzáadása