Tényezők amelyek az elhízás megelőzésével kapcsolatosak[24]
- Az energiabevitel egyensúlyban legyen a szükségletekkel
- A cukros üditőitalok fogyasztásának csökkentése
- Gyakoribb gyümölcs és zöldségfogyasztás
- Kisebb mértékű gyümölcslé fogyasztás, leginkább a túlsúlyos gyermekek számára
- Kisebb étel és üditő adagok
- A gyorséttermi termékek fogyasztásának csökkentése
- A reggelenkénti étkezés
- A számítógép és a televízió előtti idő csökkentése
- Több időt tölteni testmozgással
[24] CDC (Center for Disease Control and PreventionReport). Report of the Dietary Guidelines Advisory Committee on the Dietary Guidelines for Americans, 2010. Morbidity and Mortality Weekly Report. Vol. 60/ No. 5, accessed 23 September 2011. pp.5 http://www.cnpp.usda.gov/Publications/DietaryGuidelines/2010/DGAC/Report/2010DGACReport-camera-ready-Jan11-11.pdf